Klantenservice

In deze sectie kan u info vinden over onze openingsuren en de antwoorden op veelgestelde vragen.

 

De Franse Herder is doorlopend geopend van 10.00 tot 18.00 van dinsdag tot en met zaterdag, we doen niet mee met de zondag openingen de eerste zondag van de maand.

 

Hoe kan u ons bereiken in onze winkel in het centrum van Leuven ?

 

De winkel is tot voor de deur met de auto te bereiken via de P.J. Van Benedenstraat, dit is een doodlopende straat naar de Parking Center.  Wij bevinden ons recht tegenover de ingang van deze parking.  Gemakkelijk, zo vlakbij maar vele klanten vertellen ons dat deze parking niet de gemakkelijkste is om in te manouvreren.  Een alternatieve parking is de Minckelersparking: gemakkelijk èn goedkoop, maximum € 7,50 per dag !  En niet vergeten te vermelden dat er in de Lepelstraat bij onze winkel om de hoek een paar (max 45 minuten gratis) shop-and-go parkeerplaatsen zijn.

Het station van Leuven ligt op 9 minuten of 700 m wandelafstand, het Rector De Somerplein (Fochplein) op 5 minuten of 400 m.

Wandelend van het station naar het centrum via de Bondgenotenlaan is de P.J. Van Benedenstraat de 2de straat rechts aan s.Oliver; wandelend van het centrum naar het station is het de 2de straat links, aan Massimo Dutti.  In de Diestsestraat is het aan de Nespresso of de Sports Direct de straat inslaan naar de Bondgenotenlaan.

1 Het nut van proeflapjes.
1.1 Is een proeflapje echt nodig ?

Ja, tenzij u heel ervaren bent of zoals wij, zeer koppig en pas na 20 cm twijfelen "maar het gaat nog wel goed komen" toegeeft dat het niet goedkomt en opnieuw begint.

2 Fouten in patronen.
2.1 Er staat een fout in het patroon, kan dit ?

Het kan, maar lees eerst het volledige patroon door, met de nadruk op volledig = van de eerste tot de laatste regel.

3 Dit klopt van geen kanten, kan dit ?
3.1 Mijn werkt valt te groot/te klein uit, wat nu ?

Uw werk valt te groot/te klein uit, u werkt nochtans per de instructies van het patroon, wat nu ? Wel, meten en nog eens meten. Elke hand is anders, dus soms moeten er gewoon grotere of kleinere naalden gebruikt worden om aan de juiste afmetingen te komen. En ja, een proeflapje maken kan u ècht heel veel uren besparen.

4 Te groot !
4.1 Mijn werk valt groter uit dan verwacht, wat nu ?

Gebruik dunnere naalden.  Ook niet overdrijven natuurlijk: een 0,50 tot 1,50 mm dunner.

5 Te klein !
5.1 Mijn werk valt kleiner uit dan verwacht, wat nu ?

Gebruik dikkere naalden.  Ook niet overdrijven natuurlijk: een 0,50 tot 1,50 mm dikker.

6 Strengen wol.
6.1 Hoe werk je met strengen wol ?

U kan niet rechtstreeks van strengen breien/haken, na een tijd geraakt uw draad onherroepelijk in de war. Hoe zet u de strengen om in bollen ? U kan een huisgenoot vragen om de streng vast te houden zodat u bolletjes kan maken van de draad die van de strengen komt, bij afwezigheid van huisgenoten kan u de leuning van 2 stoelen gebruiken. Fervente strengenliefhebbers kunnen de aanschaf van een wolparaplu en/of wolwinder overwegen. Indien u de kans heeft mag u ook steeds bij ons in de winkel uw strengen overzetten op bollen.

7 Draden combineren.
7.1 Werken met verschillende draden tesamen, hoe doe je dat ?

Indien u met 2 of meer draden tegelijk breit of haakt, maak dan NIET op voorhand bolletjes, houd de bolletjes gewoon apart. Ja, zelfs de patronenboeken van vooraanstaande wolmerken raden aan om op voorhand bolletjes te maken maar geloof ons, de bolletjes apart houden werkt vééél beter en zal u veel onnodige ergernis besparen.