De Franse Herder

Reeds 30 jaar staan we u bij met raad en draad voor al uw brei-, haak- en handwerken.

Veel gestelde vragen

. er staat een fout in het patroon, kan dit ?  Het kan, maar lees eerst het volledige patroon door, met de nadruk op volledig = van de eerste tot de laatste regel.

. uw werk valt te groot/te klein uit, u werkt nochtans per de instructies van het patroon, wat nu ?  Wel, meten en nog eens meten.  Elke hand is anders, dus soms moeten er gewoon grotere of kleinere naalden gebruikt worden om aan de juiste afmetingen te komen.  En ja, een proeflapje maken kan u ècht heel veel uren besparen.

. is een proeflapje echt nodig ?  Ja, tenzij u heel ervaren bent of zoals wij, zeer koppig en pas na 20 cm twijfelen "maar het gaat nog wel goed komen" toegeeft dat het niet goedkomt en opnieuw begint.

. mijn werk valt groter uit dan beschreven -> gebruik kleinere naalden

. mijn werk valt kleiner uit dan beschreven -> gebruik grotere naalden

. indien u met 2 of meer draden tegelijk breit of haakt, maak dan NIET op voorhand bolletjes, houd de bolletjes gewoon apart.  Ja, zelfs de patronenboeken van vooraanstaande wolmerken raden aan om op voorhand bolletjes te maken maar geloof ons, de bolletjes apart houden werkt vééél beter en zal u veel onnodige ergernis besparen.

Deel